Hightech Information System официално представи видеокартата HIS Radeon HD 7970 X


В момента, гамата от модели Radeon HD 7970 на пазара е достатъчно голяма и съвсем скоро постепенно по рафтовете на магазините ще се появи още един модел, който ще зарадва най-взискателните потребители. Добре познатият производител Hightech Information System (HIS) публикува официален прес-релийз, посветен на адаптера HIS Radeon HD 7970 X. Инженерите на разработчика са реализирали в последния си продукт най-новите разработки. Обърнете внимание, че тук присъстват висококачествени елементи и свръхмощна 18+1+1 фазна захранваща подсистема, а за феновете на овърклока ще бъдат много полезни LED-индикаторите на печатната платка.
За основа на този модел е послужила картата AMD Radeon HD 7970 GHz Edition с ядрото Tahiti XT2, тактовата честота на което е 1 GHz и 3 GB GDDR5 видео-памет, която работи на ефективната честота от 6000 MHz (интерфейс – 384 битов). В конструкцията на новата видеокарта се използва фирменото охлаждане IceQ X², което се състои от голям алуминиев радиатор, пронизан от пет медни никелирани топлинни тръби (3x 6 мм и 2x 8 мм) и два 90 мм вентилатора. Според разработчика, създаваният шум от работата на охладителя в HIS Radeon HD 7970 X няма да надвишава 28 децибела, независимо от режима на работа.
Адаптерът е снабден с видео-изходите Mini Display Port (x4), HDMI и DVI, поддържа технологията Eyefinity 5/Eyefinity 6 и идва с приложението за овърклок iTurbo, но цената на адаптера все още не е обявена.

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.