Нов шестядрен Intel Xeon E5-1428L процесор с ниска консумация на енергия

 Новият процесор на Intel от линията Xeon, Xeon E5-1428L, изглежда е пуснат на пазара през второто тримесечие на тази година, поне според сайта на компанията. Въпреки това, до преди няколко дни нямаше информация за него на уеб страницата на Intel.

Каквато и да е причината за това, тя е без значение. Важното е, че вече разполагаме с характеристиките на процесора.

Xeon E5-1428L е шестядрен Sandy Bridge процесор, който поддържа Hyper Threading, което в случая значи, че може да управлява до 12 виртуални ядра наведнъж. Процесорът има три-канален контролер на паметта, съвместим с DDR3-1333 RAM. Кеш паметта е L3 и е 15 MB. TDP е само 60W, което е сравнително по-малко от останалите шестядрени Xeon-и, следователно E5-1428L ще харчи по-малко ток.

Процесорът обаче има един недостатък: не поддържа Turbo Boost на Intel (Turbo Boost позволява на потребителя да настройва своя централен процесор на по-висока честота от първоначално зададената). В резултат на това новият Xeon не може да стане по-бърз от 1,8 GHz.

64-битовият E5-1428L не поддържа възможност за два и повече централни процесора наведнъж в една система, така че хората с дънни платки с два слота за процесори, като ASUS Z9PE-D8-WS, трябва да обърнат внимание на тази характеристика на Xeon.

Този продукт не е насочен към обикновения потребител, така че Intel не дава информация за цената му, освен ако не се направи поръчка.

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.