Archive for май, 2014

ASUS анонсира новата си серия гейм-лаптопи G550JK

ASUS представи своите най-нови геймърски лаптопи серия G550JK. Преносимите компютри са базирани на архитектурата Intel Haswell и са оборудвани с процесори Intel Core i7-4710HQ или Core i5-4200H плюс графична карта модел GeForce GTX 850M (Maxwell) с 2 или 4 GB графична оперативна памет.

Новите лаптопи разполагат с 16 GB DDR3L 1600 Mhz оперативна памет, твърд диск с обем от 750 GB до 1 TB при скорост на въртене на шпиндела 5400 или 7200 оборота в минута. Компютрите са оборудвани с 15-инчови IPS дисплеи с резолюция 1920х1080 пиксела (Full HD формат) и светодиодно осветяване. Предлагат се и модели с резолюция 1366х768 пиксела. Устройствата разполагат с Blu-Ray DVD Combo записвачка, 3x USB 3.0 порта, HDMI и mini DisplayPort, клавиатура с подсветка и цифров блок, 10/100/1000 Ethernet мрежови адаптер, Wireless 802.11b/g/N и Bluetooth 4.0 модули, високоговорители на Bang&Olufsen и външен субуфер. Габаритните размери са 383 x 255 x 27.7 милиметра, акумулаторната батерия е 6-клетъчна, а теглото не превишава 2,6 килограма. Външният захранващ блок осигурява напрежение 19 V при максимална мощност от 120 W.

Цените на геймърските лаптопи ASUS G550JK стартират от 1100 американски долара и се продават с 24 месечна международна гаранция.

Нов троянец се разпространява във вид на .jpg-файл

ESET предупреди днес, че е започнало разпространението на компютърен вирус – троянски кон във вид на .jpg-файл в електронната поща. Троянецът атакува компютъра когато жертвата се опита да отвори файла, прикрепен към писмото. Безобидната картинка е всъщност е изпълним .exe файл, съдържащ вреден код.

Експертите от вирусната лаборатория са открили няколко образци на такива писма с прикрепените файлове Grafika1.jpg.exe и Grafika4.jpg.exe. За заблуда на потребителя файлът изобразява графика от онлайн-играта League of Legends или емблемата на полския футболен отбор Ruch Chorzow.

Експертите считат, че атаката явно е насочена срещу полските потребители и другите държави от Източна Европа и не изключват възможността за поява и на други писма с по-различни изображения на вредоносните файлове.

Самият вирус е предназначен за копиране на паролите от електронната поща, социалните мрежи и другите уеб-услуги, вградена е и функционалност за генериране на серийни номера за някои програми. Троянецът може да прави екранни снимки и да ги изпраща към отдалечен компютър.

Троянският кон скрива следите от своята работа и пречи на опитите да бъде спряна неговата работа. Блокира се достъпа до контролния панел, редактора на системния регистър и възстановяването на системата.

SanDisk представиха първия в света 4ТВ-ов 2,5-инчов SSD

От самото начало базираните на технологията на флаш паметите статични дискови устройства (SSD) имаха много по-малък капацитет от традиционните твърди дискове. Поради тази причина те все още не са особено популярни сред бизнес потребителите, за които капацитет е от жизненоважно значение. Е, SanDisk изглежда ще се опитат да променят тази ситуация.

Наскоро компанията представи първото в света 2,5-инчово Serial Attached SCSI (SAS) статично дисково устройство с капацитет от 4 терабайта. Според SanDisk, устройството има потенциала напълно да измести традиционно използваните в бизнеса SAS твърди дискове. 4TB Optimus MAX SSD (както е пълното име на продукта) позволява на компаниите да запазят настоящите си SAS инфраструктури, като в същото време предоставя подобрена и по-икономична производителност, генерирайки по-малко топлина и консумирайки по-малко електроенергия от твърдите дискове.

Разбира се, с оглед на това, че SanDisk все още не са разкрили цената на устройството, е трудно да отсъдим до каква степен то ще бъде икономично. Иначе, останалите данни, с които разполагаме, съвсем не звучат зле. От компанията обещават, че използваният от устройството интерфейс SAS 6 Gb/s гарантира последователни скорости на четене и записване на данни до 400/400MB и произволни скорости на четене и записване до 75 000/15 000 въвеждащи/извеждащи операции в секунда.

Единственото нещо, за което можем да съжаляваме е, че въпросното 4ТВ-ово устройство не е предназначено за вграждане в следващото поколение лаптопи. Продуктът, по-скоро, е отговор на търсенето на дискови устройства, които да поддържат тежки приложения изискващи съотношение между четене и записване на данни от 90/10. Такива приложения са услугите за съхранение на данни, стриймване на медийно съдържание, поддържане на уеб сървъри, осигуряване на видео по поръчка и други.

Според SanDisk, новото им устройство най-накрая ще позволи на корпорациите да преминат от HDD към по-икономични и енергоспестяващи SSD решения.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.