Archive for юли, 2014

Microsoft подготвя една операционна система за всички устройства

Microsoft официално потвърди новината, че съвсем скоро започва разработването на единна операционна система за всички устройства. По време на събиране на служителите на компанията изпълнителният директор Сатя Недела обяви, че американския технологичен гигант ще опита да обедини всички версии на Windows в едно.

„Ще изградим следващият Windows от три операционни системи в една-единна такава, която да е на разположение за всякакви устройства“ сподели тя. „По този начин ще обединим своите магазини, реклами и платформи за разработчици, което ще увеличи възможностите пред компанията и ще улесни потребителите.“

Това не е първият случай, в който Microsoft обсъжда варианта за изграждане на единна операционна система. През април в компанията бе повдигнат въпросът дали да се разреши на разработчиците да изграждат универсални приложения, които ще работят с Windows Phone, Windows и Xbox устройства. До този момент обаче официално становище по темата нямаше. Според думите на Недела вече се работи по идеята, а за Windows предстоят „основни промени“.

„Работим по въпроса и в близките месеци ще разкрием още около този проект“ допълни още ИТ експертката.

Panasonic 3E: хибриден компютър за студенти

Представеният през месец април дизайн Intel Education 2-in-1 е в основата на новия портативен компютър Panasonic 3E. Устройството е ориентирано предимно за образователни цели и може да бъде комплектувано с различни аксесоари – обективи, лещи, датчици за температура и налягане и други.

Моделът Panasonic 3E разполага със сваляща се клавиатура, чрез която таблетът се превръща в лаптоп. Устройството разполага със сензорен IPS дисплей, разпознаващ 5 едновременни докосвания с размер на диагонала 10 инча и резолюция 1366х768 пиксела. Корпусът на устройството е защитен от вредното влияние на праха и влагата и издържа падане от височина до 70 сантиметра.

Трансформърът е базиран на четириядрения процесор Intel Atom Z3740D с тактова честота 1,3 GHz с вградено графично ядро и разполага с 2 GB оперативна памет, 32 или 64 GB флаш-диск, слот за microSD карти памет, две цифрови камери, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS и LTE модули, USB 2.0/3.0 и microHDMI портове. Устройството работи под управлението на операционната система Windows 8.1 Pro с предварително инсталиран образователен софтуер. Времето на автономна работа достига 8 часа.

Хибридният портативен компютър Panasonic 3E се продава при цена 500 американски долара.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.