Archive for септември, 2014

Microsoft представя официално новата си операционна система – Windows 10

На дългоочаквано събитие в Сан Франциско тази вечер, Microsoft официално представи най-новата си операционна система. И докато повечето потребители очакваха появата на Windows 9, то изненадата се случи още със самия старт на презентацията – името на операционната система ще е Windows 10.

Сред слуховете, витаещи по-рано днес в интернет пространството, бяха още имената Windows, Windows TH, Windows X, Windows One, но те очевидно не са предпочетени от ръководните фактори в компанията, най-вече заради символиката „повече от крачка напред“, както обясниха презентаторите пред малкото присъстващи журналисти.

Платформата, определена в презентацията, като „най-обширната”, е не просто една крачка напред след Windows 8, а нещо много повече и именно поради тази причина името и е такова, заявиха от Microsoft.

Самата операционна система доста прилича на всичко, което видяхме през последния месец в различните „тийзъри”. Тя наподобява нещо средно между обичания от болшинството потребители Windows 7 и далеч по-иновативния Windows 8.

Joe Belfiore (Corporate Vice President, Operating Systems Group в Microsoft), заяви като част от представянето на Windows 10, че операционната система е опит на компанията да накара потребителите, сменящи своята Windows 7 да се чувстват доста по-удобно, отколкото при Windows 8. „Искаме всички потребители на 7 да се чувстват така, сякаш до вчера са карали стар Prius, а днес преминават на Tesla.” – заяви Belfiore .

Операционната система ще работи на множество устройства, изглеждайки по сходен начин. „Windows 10 ще донесе най-доброто преживяване на точното устройство, а новата операционна система ще може да се види на широк кръг модели” – заяви Terry Myerson (Executive Vice President of Operating Systems в компанията).

До колкото се видя от слайдовете при представянето, което бе на ранна бета версия на Windows 10, Metro интерфейсът ще се комбинира с традиционното Start Menu, като вече десктоп потребителите няма да бъдат притеснявани от големите бутони върху целия екран.

Кратко видео представяне, използвано при презентацията, можете да видите и тук:

За сега операционната система е в своята бета версия и се тества, като първите продажби и инсталирани машини с нея ще се появят в първите месеци на 2015-а, обявиха от Microsoft в отговор на журналистически въпроси.

Microsoft Wireless Display Adapter — HDMI без проводници

Microsoft представи Microsoft Wireless Display Adapter, който може да се свърже с всеки телевизор, монитор или проектор чрез HDMI и да предава образа върху екрана на смартфон, таблет или лаптоп, поддържащ Miracast – стандарт за безжично предаване на мултимедийни сигнали.

Устройството изглежда максимално просто – малък черен донгъл с HDMI щепсел и USB от другата страна, осигуряващ захранващата енергия. За работата му е достатъчно да свържете двата конектора в съответните гнезда и да превключите телевизора за възпроизвеждане от свързания вход, да свържете с Wireless Display Adapter съвместим смартфон, таблет или лаптоп чрез Wi-Fi и картината ще се появи на екрана.

Стандартът Miracast поддържа висока скорост на работа, видео с резолюция до 1920×1200 пиксела и 5.1-канален Dolby AC3 звук. За да се осигури работата обаче е необходимо използването на Wi-Fi. До момента се поддържа видео до 4K-резолюция.

Устройството ще бъде полезно не само за свързването без кабели към лаптопа, но и за презентации, особено когато говорителите и техните устройства постоянно се сменят. Също така, това е много удобно например ако искате да разгледате заснетите от вас снимки на домашния си телевизор или да гледате филми, намиращи се на мобилното ви устройство.

Цената на Wireless Display Adapter ще бъде $ 59,95.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.