Archive for декември, 2014

Компютърна мишка със сензор за сърдечния ритъм

Шведският производител на геймърски аксесоари Mionix предложи в Kickstarter оригинален продукт: геймърската компютърна мишка NAOS QG, снабдена със сензор за сърдечния ритъм и сензор за биоелектрическото съпротивление на кожата, което се използва за измерване на стреса на геймъра.

Предлага се и софтуер, който води статистика на тези показатели. Сърдечния ритъм и съпротивлението на кожата се показват в реално време директно в играта. Възможен е и анализ на статистиката от последните няколко дни и/или седмици.

Производителят разчита на инвестиция в размер на 100 хиляди американски долара. Засега са събрани $34,000, а кампанията завършва на 13-ти януари 2015 година. На инвеститорите се продават модели с цена $79, които вече са предварително продадени. Сега се предлагат версии при цена $89 за участниците в кампанията, а окончателната цена на това интересно устройство ще бъде 129 щатски долара.

Създателите на геймърската компютърна мишка NAOS QG съобщиха, че ще публикуват програмните интерфейси за работа с устройството, за да могат създателите на видеоигри по-лесно да го вградят в своите проекти. Софтуерът на NAOS QG може да показва в реално време историята на сърдечния ритъм и вероятния стрес на няколко геймъра едновременно.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.