Archive for април, 2015

AMD: Windows 10 ще се появи в края на юли

Очакваната с голям интерес операционна система Windows 10 трябва да се появи „в края на юли“.

Относително точния прозорец на премиерата на платформата бе даден от самата Лиса Су, изпълнителен директор на AMD.

Тя почти небрежно сподели датата по време на последната среща с инвеститори по повод актуалните финансови резултати на компанията.

В отговор на коментар на представител на JP Morgan, Су казва:

„В бъдещите си планове отчитаме и появата на Windows 10, която трябва да стане в края на юли. Ще следим влиянието, което това ще окаже върху покупките за следващата учебна година и очакваме, че за да могат да се възползват от Windows 10, доста производители ще забавят с малко продуктите си за този период“.

Microsoft все още не е обявила конкретна дата за появата на Windows 10, но вече изтъкна, че това действително трябва да стане през лятото като е предвидена премиера за цели 190 държави. Операционната система ще бъде налична като безплатен ъпгрейд за потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 през първите ѝ 12 месеца. Ъпдейт ще получи и новата конзола XBOX One, която ще може да върви с Windows 10, вместо досегашния Windows 8. Windows 10 ще предложи новия DirectX 12 стандарт и към края на година вече се очаква да видим доста игри, които го поддържат.

Накрая, ако премиерата наистина е в края на юли, можем да очакваме най-малко две неща: офанзива от страна на Microsoft за нови Windows 10 устройства по време на Computex и премиера на новото поколение AMD Radeon 300 видео карти по същото време.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.