Archive for юли, 2016

Seagate анонсира 10 TB домашен хард диск

Seagate представи на пазара нова фамилия с три хард диска с информационен обем 10 TB. Единият от тях, моделът BarraCuda Pro е предназначен за използване в домашните десктоп-компютри. Уеб-порталът AnandTech допълва, че цената на този HDD за САЩ е $535.

Според спецификациите, шпинделът на хард диска BarraCuda Pro се върти със скорост 7200 оборота в минута, има стандартен 3,5-инчов размер и използва SATA III интерфейс. Новият HDD има 256 MB кеш-памет и консумира 6,8 W електроенергия, като според техническите характеристики издържа натоварване от 300 TB годишно. Производителят дава петгодишна гаранция.

Производителността на HDD не може да се сравни със скоростта на SSD, но 205 MB/s скорост на запис са добро постижение за хард диск. Barracuda Pro използва технологията Conventional Magnetic Recording за запис на информацията и не използва хитрини, като например хелиева среда. Устройството съдържа седем плочи, което би трябвало да повиши консумацията на електроенергия, но Seagate подчертава, че енергийната ефективност е на ниво и новият диск при активна работа консумира 6,8 W, а при престой – 4,5 W.

Важно е да отбележим, че новият Seagate BarraCuda Pro е наистина предназначен за домашно, потребителско ползване, а не за дата центрове.

Онлайн магазин:

Kalset.com във Facebook
Kaldata.com
Времето в Перник

Kalset.com ® 2010-2016. Всички права запазени.